Vacanta Sharm El Sheikh 2020

Cazare la 56 hoteluri in Sharm El Sheikh

Hotel Falcon Naama Blue in Sharm El Sheikh, Egipt
Falcon Naama Blue
, Sharm El Sheikh, Egipt

Naama Blue Hotel se afla in Golful Naama, centrul principal al stațiunii Sharm El Sheikh. Hotelul este situat la doar câteva minute pe jos de plajele de nisip din Golful Naama și de toate restaurantele, cluburile, barurile și magazinele populare.

Vacanta in Sharm El Sheikh

Istorie

Sharm El-Sheikh (Sharm al-Shaykh), tradus "Golful șeicului", este uneori numit și "Orașul Păcii", nume cu referire la numărul mare de conferințe internaționale de pace care au avut loc aici.

Orașul a fost sub dominație israeliană între 1967 și 1982.

Sharm El-Sheikh a fost anterior un port, dar transportul maritim comericial a fost redus foarte mult, ca urmare a legilor stricte de mediu introduse în 1990. Dezvoltarea portului civil a început la mijlocul anilor 1980. Importanța sa strategică a dus la trasformarea sa dintr-un sat de pescari într-un port major și bază navală pentru marina egipteană.

Geografie și climat

Geografie

Sharm El-Sheikh este un oraș egiptean așezat pe vârful de sud a Peninsulei Sinai, în sudul Guvernoratului Sinai, în Egipt, pe fâșia de coastă de-a lungul Mării Roșii, cu vedere spre Strâmtoarea Tiran, la Golful Aqaba. Orașul este împărțit în cinci centre omogene: Nabq, Ras Nusrani, Bay Naama, Umm Sid și Sharm El Maya.

Turismul este industria importantă a orașului Sharm El-Sheikh, datorită peisajelor uluitoare, a climatului uscat și temperat de pe tot parcursul anului și a plajelor naturale lungi. Apele sale sunt clare și calme în cea mai mare parte a anului și au devenit populare pentru diversele sporturi nautice, în special scuba diving și snorkelling. Sharm El-Sheikh a devenit și un loc preferat pentru scafandrii din întreaga lume. Fiind situat în apropiere de Marea Roșie, oferă unele dintre cele mai uimitoare peisaje subacvatice. Aceste resurse naturale , împreună cu apropierea de zonele europene importante pentru turism, au stimulat creșterea rapidă a turismului în zonă. Printre companiile care au fost atrase să investească în această zonă se Hyatt Regency, Accor, Marriott, Le Meridien, Four Seasons și Ritz-Carlton, cu hoteluri de la trei la cinci stele.

Clima

Climatul este unul arid subtropical, sau de deșert fierbinte. Temperaturile sunt mai scăzute decât cele ale climatului tropica. Ele variază între 18 și 23 °C în ianuarie si între 33 și 37°C în august. Temperatura mării din această regiune variază între 21 și 28°C pe tot parcursul anului. Orașul are cele mai calde nopți de iarnă comparabil cu alte orașe și stațiuni din Egipt.

Transport

O modalitate comună de a călători în jurul orașului este cu microbuzul. Prețul unei călătorii variază între 1 liră și 5 lire, acest depinde de distanță parcursă.

Taxiurile le găsiți pretutindeni, și sunt mai ieftine decât cele euopene. Toate taxiurile sunt vopsite în alb și albastru.

Portul a fost reamenajat pentru iahturi și bărci private, cu un terminal pentru pasageri și unul pentru navele de croazieră și servicii de feribot.

Aeroporturi

Aeroportul Internațional Sharm el-Sheikh deservește zona de coastă a Mării Roșii, fiind situat la mică distanță de nord-estul orașului Sharm El-Sheikh.

La aeroport se poate ajunge din autostrada principală El-Salam, care trece prin nord-estul orașului. Majoritatea pasagerilor sosiți la aeroport au transportul asigurat până la hotel. De asemenea, aeroportul nu este o destinașie pentru călătoria independentă, având în vedere că transportul public este limitat. Microbuzele publice staționează în apropierea holului de sosiri, iar călătoria până în oraș durează 20 de minute. Sunt disponibile și taxiuri, ce au curse între aeroport și oraș, dar trebuie să negociați prețul călătoriei înainte de a porni la drum.

Aeroportul este cel mai mare din Sinai și primește curse charter în fiecare zi. Singura companie aeriană de zboruri locale este EgyptAir. În aeroport, veți găsi numeroase cafenele, magazine și restaurante.

Porturi

Portul maritim Sharm El-Sheikh este dezvoltat pentru iahturi și bărci de navigație private, cu un terminal pentru nave de croazieră și servicii de feribot. Portul este amplasat la sud de centrul orașului.

Sporturi

O vacanță în Sharm El-Sheikh nu este completă fără o aventură în mare. Sharm El-Sheikh este un loc perfect pentru practicarea sporturilor acvatice. Amplasarea lângă mare oferă cele mai uimitoare peisaje marine. Cei mai mulți vizitatori practică scufundările, snorkelling-ul, windsurfing-ul, kitesurfing-ul, sau clasicele plimbări cu barca.

Sarbatori publice si festivaluri

Sharm El-Sheikh este o stațiune populară cu o cultură unică. Multe dintre hoteluri organizează evenimente în timpul sărbătorilor legale și a celor internaționale. Cel mai cunoscut festival din Sharm El-Sheikh este "Sharm El-Sheikh Asian Film Festival" care are loc în prima săptămână a lunii martie.

Viata de noapte

Viața de noapte din Sharm El-Sheikh este modernă și dezvoltată. Artizanatul colorit al culturii beduine locale reprezintă o atracție populară.

Ce lucru mai minunat este acela de a vă relaxa cu o băutură rece după o zi lungă de plimbare sau de plajă? Sharm are multe baruri de top care servesc băuturi de la cocktailuri exotice și internațional cunoscute până la bere europeană. Mai este renumit și pentru viața de noapte plină de spectacol și diversă. Indiferent dacă doriți să vă relaxați sau să petreceți până în zori, Sharm este locul potrivit.

Shopping

În oraș veți găsi magazine clasice, branduri internațional cunoscute sau locale ce oferă diferite posibilități păentru fiecare buget. De asemenea puteți achiziționa din magazine speciale o mulțime de mirodenii locale și suveniruri.

Informatii utile pentru turisti

Modalități de plată: moneda folosită în Sharm El-Sheikh este, ca în tot Egiptul, lira egipteană. Pentru a vă face un plan cât veți cheltui în vacanță trebuie să știți următoarele aspecte: o masă la restaurant costă aproximativ 54 de lire, costul unei beri de import este de 25 de lire, o cafea costă 14 lire, iar pentru un suc de import cunoscut la 0,33 veți plăti 12 lire.

Viza: viza turistică se obține la aterizarea în aeroport sau, dacă doriți una pe termen lung, puteți să aplicați la sediul Ambasadei Egiptului din România.

Plaja: Dacă doriți să mergeți la plajă și implicit să intrați în mare vă recomandăm să vă achiziționați o pereche de pantofi speciali de plajă. Datorită prezenței coralilor există riscul ridicat de accidentare.

Puncte de atractie

O serie de hoteluri internaționale, baruri, cafenele, cluburi și restaurante sunt grupate în jurul centrului orașului cunoscut sub numele de Naama Bay. Pentru timpul liber, puteți să mergeți în croazieră pe Marea Roșie și la scufundări, să vizitați insula Tiran sau deșertul și rezervația naturală Abu Galum. Un important punct de atracție este Canionul colorat și Dahab.