Vacanta Hurghada 2020

Oferte de vacanta si sejururi, preturi la cazare hoteluri in Hurghada Egipt 2020

Cazare la 107 hoteluri in Hurghada

Resort Dana Beach in Hurghada, Egipt
Dana Beach
, Hurghada, Egipt

Hotelul Dana Beach 5* este situat pe malul marii din statiunea Hurghada, la 10 km fata de Aeroportul Hurghada.

Hotel Sunrise Royal Makadi in Hurghada, Egipt
Sunrise Royal Makadi
, Hurghada, Egipt

Hotel Sunrise Royal Makadi 4* este situat pe malul marii, in golful si zona Makadi Bay, regiunea fiind renumita ca fiind una dintre cele mai bune zone pentru snorkelling si scufundari.

Resort Albatros Citadel in Hurghada, Egipt
Albatros Citadel
, Hurghada, Egipt

Hotelul Pickalbatros Citadel Resort 5* este situat pe malul marii in statiunea Sahl Hasheesh, la sud de orasul Hurghada.

Hotel Coral Beach in Hurghada, Egipt
Coral Beach
, Hurghada, Egipt

Hotelul Coral Beach 4* este situat pe malul marii la o distanta de 25 km fata de centrul orasului Hurghada.

Vacanta in Hurghada

Istorie

Satul, care mai târziu a evoluat în orașul actual, a fost stabilit în 1905. Și-a căpătat numele dintr-o plantă care crește aici încă din cele mai vechi timpuri. Până atunci era doar un sat de pescuit însă, odată cu începutul exportului, în 1921, a început expansiunea.

În timpul războiului dintre Egipt și Israel a fost fortificat și utilizat pe post de radar, iar în timpul războiului din octombrie 1973, portul a fost folosit de israelieni pentru a invada Egiptul.

Din anii 1980 a fost extins continuu de investitori egipteni și străini pentru a deveni lider al litoralului de la Marea Roșie. De-a lungul ultimilor zece ani, Hurghada a cunoscut o dezvoltare uimitoare. Din nisipul deșertului s-a făurit un oraș cu peste 200 de hoteluri, zone comerciale în plină expansiune și viață de noapte vibrantă. Cu un număr de turiști în creștere și un climat perfect, riviera de la Marea Roșie nu are extrasezon.

Geografie

Hurghada se întinde pe aproximativ 36 de km de-a lungul litoralului, și nu este departe de deșertul din jur. Stațiunea este o destinație pentru turiștii egipteni, predominant din Cairo, dar și pentru europeni, în special italieni și germani. Aceștia vin pentru peisajul uluitor, climatul uscat și temperat de pe tot parcursul anului și plajele lungi și naturale. Apele sale sunt clare și calme în cea mai mare parte a anului și au devenit populare pentru diverse sporturi nautice, precum scuba diving și snorkelling.

Climat

Hurghada are o climă subtropicală - deșertică, cu ierni blânde, calde și veri fierbinți. Temperaturile în perioada decembrie-februarie sunt ridicate, dar seara poate ajunge de la 20°C la 10. Noiembrie, martie și aprilie sunt călduroase. Mai și octombrie sunt fierbinți, iar perioada iunie-septembrie este foarte caldă. Temperatura medie anuală a mării este de 24°C, variind de la 21°C în februarie și martie până la 28°C în august.

Temperatura cea mai ridicată înregistrată a avut loc la 12 iunie 2013 și a fost de 46°C, în timp ce cea mai scăzută temperatură a fost la 2 februarie 1993 și a fost de 0°C.

Transport

Cea mai ușoară metodă de a vă deplasa în Hurghada sunt taxiurile portocaliu-albastre. Acestea așteaptă. de obicei, în fața hotelurilor. Un sfat, dacă sunteți femeie nu trebuie să stați niciodată în față, lângă șofer.

Microbuzele sunt cele mai utile, ieftine și practice mijloace de transport. Dar să nu rămâneți uimiți de aglomerație. Calitatea șoselelor este una scăzută, deci vă recomandăm să vă țineți bine în timp ce călătoriți. Nu există puncte de oprire fixe, deci 2 km îi puteți face în 4 minute sau în 10.

După zborurile interne, autobuzele ce călătoresc pe distanțe lungi sunt cea mai bună variantă de a călători în Egipt. Deoarece nu există rețea de cale ferată, acesta este principalul mijloc de transport. Sunt zeci de autobuze care pleacă zilnic spre Cairo. Drumul de 450 de km durează între 5 și 7 ore.

Aeroporturi

Orașul este deservit de Aeroportul Internațional din Hurghada cu legături directe cu mai multe orașe din Europa. Aeroportul a suferit renovări masive pentru a se potrivi cu creșterile de trafic.

Bucătărie

Fiind una dintre cele mai importante destinații turistice din Egipt, Hurghada oferă o gamă diversificată de cafenele, baruri sau restaurante. Un cocktail, o bere, o gustare delicioasă sau un preparat local impresionant completează fiecare călătorie.

Puteți alege din restaurante cu specific tradițional, recomandâm „Gad”, asiatic („White Elephant”), marin („Star Fish”) sau internațional („Moby Dick”), iar dacă preferați dulciurile „El Zahraa Bakery” este pentru dumneavostră.

Sporturi

Tot Egiptul este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru sporturile acvatice. Dar paradisul subacvatic al Mării Roșii trebuie explorat în Hurghada cu niște snorkelling sau scufundări sau extrem făcând kiteboarding sau windsurfing.

Marea Roșie ascunde o mulțime de mistere și frumuseți în apele sale. Mergeți la scufundări să vedeți cu ochii dumneavoastră recifurile minunate și viața acvatică plină de culoare.

Dacă nu doriți să vă aventurați dar totuși vreți să vedeți paradisul uimitor încercați scufundările. În apropiere de Insula Giftun, la 45 de minute de mers cu barca, aveți ocazia de a înnota cu peștii colorați și cu delfinii prietenoși și chiar să vedeți pe viu coralii.

Dacă sunteți mai extremi, puteți încerca kiteboardingul sau windsurfingul. Găsiți pe plajă amenajate stații de unde puteți închiria echipamente sau să cereți lecții, în cazul în care sunteți începători. Cel mai bun moment pentru a practica aceste sporturi este din martie până în noiembrie, iar cele mai bune vânturi sunt în timpul verii, din iunie până în octombrie.

Sărbători publice și festivaluri

Festivalurile din această zonă sunt foarte cunoscute și pline de viață, cu multe evenimente religioase și comemorative pentru istoria locală.

Crăciunul se desfășoară în prima săptămână a lunii ianuarie. Anul Nou Islamic, cunoscut și sub numele de Al Hijra, sărbătorește călătoria lui Mohamed de la Mecca la Medina.

„Festivalul Internațional de la Hurghada” se dăsfășoară în prima săptămână a lunii februarie și dureaza 12 zile. Este un festival sportiv împărțit pe trei discipline: triatlon, alergat și pescuit.

Prima zi a primăverii este sărbătorită, și ea, print-un festival numit „Shem el Nessim”, unde se organizează picnicuri în aer liber, precum și multe aște activități.

Un al festival popular se desfășoară în luna octombrie. „Yacht racing and water skiing” adună mulți proprietari de iahturi și pasionați de sporturi de apă și îi îndeamnă la distracție și bună voie. Dacă aveți un yacht sau sunteți pasionați de sporturi de apă puteți să participați și dumneavoastră.

Acestea sunt doar festivalurile locale, pe lângă cele care se sărbătoresc la nivel național.

Viață de noapte

Cele mai multe hoteluri au cluburi în incintă, dar nu sunt mereu deschise. Desigur puteți opta oricând la varianta de a ieși și vă distra în oraș la unul din numeroasele baruri și cluburi.

Aici sunt prezente numeroase lanțuri internaționale, precum „Little Buddha”, „Havana Club” și „Hard Rock Cafe”, dar și locale. Bine cunoscute sunt, de asemenea, „Calypso” și „White Beach”.

Există și nopți tematice, programe săptămânale sau concerte cu artiști celebri.

Shopping

Având în vedere numărul de vizitatori care sosesc în fiecare an, există numeroase magazine și centre comerciale unde puteți merge la cumpărături.

Mall-ul din Hurghada, Senzo Mall, este unul nou, aflat la aproximativ 10 minute de condus din centrul orașului, pe lângă aeroport. Deține un hypermarket, multe magazine, fast food-uri și un cinematograf, plus un loc de joacă pentru copii. Apropae că veți uita că vă aflați în Orient. Puteți opta și pentru „Centrul Cleopatra” sau „Esplanada Mall”, care se găsește în centrul cartierului New Hurghada.

Sheraton Streen este cea mai renumită stradă din Hurghada. Este plină de magazine de suveniruri și de obiecte personale, dar puteți găsi și magazine alimentare la prețuri rezonabile.

În magazinele locale puteți găsi de la bijuterii din argint, corali și alte pietre prețioase, la magazine de parfumuri și haine până la celebrul „Museum of Papyrus”, de unde puteți cumpăra efectiv papirus autentic.

Dacă doriți să cunoașteți versiunea originală, cea orientală a orașului aceasta poate fi găsită în piața de legume sau în bazarul turistic din Dahar.

Informații utile pentru turiști

Apa - Apa de la robinet nu este băubilă. Vă recomandăm să vă cumpărați apă îmbuteliată care este pusă la vânzare pretutindeni. La temperaturi ridicate, un aport ridicat de lichide este extrem de important, deci să vă asigurați că beți multă apă pe parcursul zilei.

Internetul - Există o mulțime de internet cafe-uri și multe hoteluri oferă WiFi. Dacă nu puteți renunța la internet în timpul vacanței puteți cumpăra o cartelă SIM locală doar cu internet mobil.

Sănătate - Vaccinarea nu ste necesară, însă se recomandă o asigurare medicală de călătorie. Mai multe hoteluri pun la dispoziție un medic. Evitați băuturile reci, cu gheață, după ce vă expuneți un timp îndelungat la soare. Pentru zilele de plajă, folosiți o cremă cu protecție solară puternică, rezistentă la apă și acoperiți-vă capul.

Farmacii - La aproape fiecare colț veți găsi o farmacie, unde medicamentele sunt vândute fără prescripție medicală la un preț scăzut.

Puncte de atracție

Cunoscut și ca Acvariul Mării Roșii, acvariul din Hurghada este unul dintre cele mai importante obiective turistice al zonei. De asemenea, în această zonă veți găsi nenumărate locuri care aduc un omagiu mării și vieții marine, așa cum sunt și Parcul acvativ Sinbad sau cartierul New Marina.

Recent renovat, acvariul prezintă un număr impresionant de specii care trăiesc în Marea Roșie, vizitarea reprezintă una dintre activitățile principale ale turiștilor.