Vacanta El Gouna 2020

Vacanta in El Gouna

Istorie

El Gouna este o stațiune egipteană, turistică, dezvoltată de familia Samih Sawiris în 1989. Situat pe coasta Mării Roșii, la 20 de km nord de Hurghada.

Sawiris căuta un loc să-și construiască o vilă pe litoral și un mic debarcader pentru iahturile sale. Treptat, fascinați de splendoarea apelor albastre și a munților din fundal, tot mai multe persoane s-au alăturat în această zonă. Așa a luat naștere acest nou și exclusivist oraș, numit "paradis în deșert".

Geografie si climat

Geografie

Clădirile, proiectate de arhitecți europeni și americani, seamănă cu arhitectura europeană dar cu influențe egiptene.

El Gouna este specializată în sporturi de apă precum scuba diving, windsurfing, kitesurfing, ski nautic, parasailing și snorkelling. Există mai multe plaje, cea mai populară este Plaja Zeytuna, Mangroovy, Moods și alte plaje hoteliere.

El Gouna are trei zone principale, Downtown, Tamr Henna Square și Marina Abu Tig.

Climat

Vremea în El Gouna este însorită pe tot parcursul anului, fiind un climat de deșert fierbinte. Temperaturile variază între 17°C și 33°C.

Transport

Transportul în El Gouna este variat, dar dacă doriți să călătoriți pe distanțe mari veți fi nevoiți să schimbați mai multe mijlloace de transport.

Principala variantă de călătorie este cu autobuzul. Există 5 linii, toate având centrul orașului ca stație principală. Achiziționarea biletelor se face direct de la șoferul de autobuz.

O altă variantă folosită este barca, deoarece orașul este construit prin diferite canale.

Dacă sunteți mai eco puteți alege din numeroase biciclete puse la închiriere.

Porturi

Există trei porturi de agrement: Abydos Marina, Marina Abu Tig și Abu Tig Extension.

Sărbători publice și festivaluri

În 2017 a fost găzduit prima ediție anuală de film, "Festivalul de Film El Gouna", care atrage multe personalități naționale și internaționale.

Viață de noapte și shopping

El Gouna are o multitudine de locuri unice pe care puteți să le explorați după lăsarea întunericului.

Puteți opta pentru o seară relaxantă și relaxată la un bar, să vă încercași norocul la cazino sau să dansați până în zori la unul dintre cluburile pline de viață.

Cele două centre importante, Downtown și Abu Tig Marina, oferă o gamă nesfârșită de magazine, baruri, pub-uri și cluburi de karaoke.

Informații utile pentru turiști

Spital - El Gouna dispune de un spital internațional complet echipat, care gestionează multe domenii medicale, precum stomatologie, chirurgie plastică și generală, pediatrie, oftalmologie și alte domenii medicale. În plus, deține o unitate de terapie intensivă și o cameră de decompresie, în caz de accidente profocate de scufundări.

Puncte de atracție

Cel mai mare teren de golf din Egipt, "Ancient Sand", proiectat de doi americani, a fost deschis aici în 2012.

Orașul găzduiește și un mic muzeu cu aproximativ 90 de exponate, deschis în 1996.

Alte atracții și activități în oraș și în jurul acestuia sunt un acvariu, o pistă de karturi, o arenă de paintball, terenuri de tenis, o herghelie și un stadion de fotbal.

De asemenea, puteți să vizitați moschei și biserici egiptene.