Vacanta Cairo 2020

Cazare la 1 hoteluri in Cairo

Vacanta in Cairo

Istorie

Situat în apropiere de Delta Nilului, orașul modern a fost fondat în 969, dar terenul a fost situl capitalei antice, ale căror resturi sunt vizibile în unele părți din oraș.

Cairo are cea mai veche și cea mai mare industrie de film și muzică din Orientul Mijlociu, precum și cea de-a doua instituție de învățământ superior din lume, Universitatea Al-Azhar.

Geografie si climat

Geografie

Cairo, capitala Egiptului, mai este și denumit „Orașul celor o mie de minarete”. Este asociat cu Egiptul Antic , deoarece faimosul complex piramidal din Giza și orașul vechi Memphis sunt situate în zona sa geografică.

Situat în nordul Egiptului, la 165 de km sud de Marea Mediterană, la 120 km vest de Golful Suez și Canalul Suez și de-a lungul râului Nil, pe malul de est.

Climat

În Cairo clima este deșertică. Furtunile de nisip sunt frecvente, din martie până în mai, și aerul devine extrem de uscat. Temperaturile în timpul iernii variază între 14 și 22 °C, iar noaptea scad până la 11 sau chiar 5 °C. În timpul verii, variază între 20 și 40 °C.

Transport

Cairo are o rețea extinsă de drumuri, sistem feroviar, sistem de metrou și servicii maritime.

Sistemul de metrou este cel mai rapid și eficient mod de deplasare, deoarece acesta acoperă multe suburbii ale orașului.

Aeroporturi

Aeroportul Internațional din Cairo (CAI) este principalul punct de acces aerian în Egipt și cel mai mare din țară.

Viață de noapte

Există două tipuri principale de baruri în Cairo: baruri tradiționale și baruri tipice occidentale.

La capitolul viață de noapte există o gamă variată de unde puteți alege. Majoritatea hotelurilor importante au cluburi în incintă.

Dacă doriți să petreceți în oraș aveți de opțiuni în alegerea locației. Cele mai cunoscute variante sunt „After Eight”, un bar unde puteți experimenta adevarată cultură egipteană și orientală, și „Riverside”, unde se adună unii dintre cei mai cunoscuți DJ internaționali.