Ziua Îndrăgostiților se apropie rapid! Multe cupluri vor sărbători această zi specială în cele mai romantice orașe europene: Paris, Roma sau Veneția. Europa este plină de peisaje superbe care ar putea fi scena perfectă pentru  o destinație romantică. Află mai jos care sunt cele mai accesibile și romantice locuri pentru a petrece timp cu persoana iubită.

1. Paris

Paris

Oh Paris, orașul îndrăgostiților!

Parisul, capitala Franței, este un oraș european superb și un reper pentru artă, modă, gastronomie și cultură. Orașul este străbătut de bulevarde largi pe malul râului Seine. Dincolo de celebrele repere ca Turnul Eiffel și catedrala gotică Notre-Dame, orașul este cunoscut pentru renumitele cafenele chic și pentru buticurile de design de-a lungul Rue du Faubourg Saint-Honoré.

Nu poți să nu menționezi Parisul atunci când vorbești despre evadări romantice în Europa. Acest oraș al iubirii este locul ideal pentru un moment romantic cu persoana iubită, cu multe lucruri pe care le puteți face împreună. Parisul este și casa a 99 de restaurante cu stele Michelin, deci este o oportunitate perfectă de a vă distra si de a avea parte de o experiență culinară de neuitat.

2. Roma

Roma

Roma, capitala Italiei, este un oras cosmopolit, cu aproape 3000 de ani de artă, arhitectură și cultură recunoscută  la nivel global. Ruinele antice, cum ar fi Forumul și Colosseumul, evocă puterea fostului Imperiu Roman. Vaticanul, sediul Bisericii Romano-Catolice, Bazilica Sf. Petru și Muzeele Vaticanului găzduiesc capodopere, cele mai celebre fiind frescele din Capela Sixtină.

Chiar și în timpul iernii, cel mai mare parc din Roma și grădinile Villa Borghese rămân un spațiu verde și idilic. Aflat la câțiva pași de Treptele Spaniole, locul oferă un punct de plecare ideal pentru tururile de vizitare care se desfășoară în întreaga capitală italiană. La unele locuri din această grădină frumos amenajată, cuplurile încântate se pot bucura de o priveliște uluitoare asupra acoperișurilor Orașului Etern.

3. Barcelona

Barcelona

Barcelona, ​​capitala cosmopolită a regiunii Catalonia din Spania, este cunoscută pentru arta și arhitectura sa. Fântâna bisericii Sagrada Família și alte repere moderniste, proiectate de Antoni Gaudi, râmân printre atracțiile principale ale orașulului. Muzeul Picasso și Fundació Joan Miró prezintă arta modernă. Muzeul de istorie muzeală MUHBA include mai multe situri arheologice romane deci vechiul se îmbină perfect cu noul.

Bucurați-vă de o vedere fermecătoare asupra metropolei spaniole din Barcelona de pe dealul Montjuïc, care se întinde deasupra portului orașului chiar și în sezonul de iarnă, acesta este un loc excelent de vizitat. Savurează un pahar de vin cu iubitul tău într-o cafenea  în fața Muzeului Național de Artă din Catalunya.

4. Berlin

Berlin

Berlinul, capitala Germaniei, datează din secolul al XIII-lea. Reamintirea istoriei turbulente a orașului din secolul al XX-lea include memorialul Holocaustului și rămășițele  pictate cu graffiti ale zidului Berlinului. Poarta Brandenburgului din secolul al XVIII-lea a devenit un simbol al reunificării. Orașul este, de asemenea, cunoscut pentru partea sa de artă și repere moderne, cum ar fi Berliner Philharmonie din Berlin, acoperită de aur și extrem de colorată, construită în 1963.

Berlinul nu este, în general, cunoscut ca o destinație deosebit de romantică. Cu toate acestea, insula Pfaueninsel de pe râul Havel este un loc special lângă granița cu Potsdam și Brandenburg, la periferia Berlinului. Unele locuri cu arhitecturi extraordinare, cum ar fi Castelul gotic Kavaliershaus și templul memorial pentru Regina Luise din Prusia, pot fi găsite pe această insulă pitorească.

5. Veneția

Veneția

Veneția, capitala regiunii Veneto din nordul Italiei, este construită pe mai mult de 100 de insule mici, într-o lagună din Marea Adriatică. Nu are drumuri, doar canale, inclusiv arterele Grand Canal , căptușite cu palate renascentiste și gotice. Piața centrală, Piazza San Marco, cu bazilica Sf. Marcu, care este acoperită cu mozaicuri bizantine oferă priveliști superbe  ale acoperișurilor roșii ale orașului.

Când ne gândim la cele mai romantice orașe din Europa, Veneția este una dintre primele care inspiră acest sentiment mai ales în perioade apropiate de venirea primăverii. Există ceva magic la orașul (scufundat) de pe apă, de la plutirea în jurul lagunei în timp ce un gondolier recită o serenadă pe canalele înguste și la a găsi cafenele minunate care au cele mai bune paste și vin  pe care ai putea vreodată să le guști! Întregul loc este frumos din orice unghi l-ai privi. Și, pe măsură ce descoperi orașul, sticla roz din lămpile stradale din Piazza San Marco aruncă nuanța perfectă de roșu asupra cuplurilor care se întorc la hotelurile lor după o zi de explorare. Ce ar putea fi mai romantic decât asta?

Verifică oferte de vacanțe și tarife speciale aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *