Land of Legends – distractie in Turcia pentru toata familia

Descopera Disneyland-ul Turciei! O vacanta in Antalya cum nu ai mai vazut!

Nu toate vacantele in Turcia sunt la fel

Desi poate parea ca o vacanta in Turcia nu mai surprinde pe nimeni si multi se arata indiferenti cand le vorbesti despre asta, exista totusi motive pentru care Turcia este una dintre destinatiile de vacanta preferate ale romanilor. Motivele sunt chiar numeroase.

Da, e foarte bine la all inclusive, preturile sunt bune, marea e turcoaz si nisipul fin, dar, pe langa toate astea, in cateva zile parca simti nevoia sa mai faci si altceva pe langa mancat si stat la soare. La acest capitol Antalya este frundasa, oferind alternative pline de adrenalina in zilele monotone de vacanta. Totul este sa vrei sa descoperi mai mult, sa cauti mai departe decat pare ca gasesti la prima vedere.

Una dintre aceste descoperiri aparte este si Land of Legends, un parc tematic care ofera o experienta unica, demna de comparat cu Disneyland-ul si, bineinteles, mult mai ieftina.

Distractia este familie

Localizat in Kadriye, la o distanta de 2 km de Belek, 4 km pana la plaja si 25 km de aeroportul din Antalya, Land of Legends este impartit in doua zone principale pentru distractie, Aqua Park si Adventure Park. Lor li se adauga un cinema 5D, o zona de shopping cu 115 magazine, restaurante si beach baruri, toate impanzite de o retea de canale in stil venetian, pe care te poti plimba gratis cu un taxi acvatic sau poti urmari parada barcilor.
Zona de Adventure Park satisface adrenalina pana si celor mai exigenti aventurieri: de la Hyper Coaster-ul care te urca pana la 61 de metri pana la trenuletul care plonjeaza in apa cu 86 km/h, adultii si copiii traiesc aici experiente memorabile pe care le vor povesti multa vreme.
Zona de Aqua Park cuprinde 8 piscine, 43 de tobogane, un rollercoaster pe apa, show-uri cu delfini alaturi de care poti inota, un circuit de rafting. Practic exista cate ceva pentru toate varstele, preferintele si bugetele.
Seara au loc spectacole si concerte cu artisti locali, un show laser proiectat pe castel sau parade muzicale cu barci si costume.

Nopti intr-un tinut de legenda

Sunt disponibile suficiente optiuni de cazare in apropiere. Parcul ofera variante in 6 hoteluri, dintre care unul chiar in interiorul complexului si alte 5 in orasul Belek, toate apartinand aceluiasi lant hotelier, Rixos, ce ofera transport gratuit pana la parc si o multime de reduceri si facilitati la biletul de acces in parc.
Daca optezi pentru cazare in afara complexului, pretul unui bilet pentru o zi in plin sezon este de aproximativ 50 euro pentru adulti si 40 euro pentru copiii de peste 4 ani. Se poate evita aglomeratia de la casa de bilete cumparand on-line, inainte de a ajunge la poarta parcului.

Land of Legends e un loc plin de surprize, cu experiente de neuitat pentru intreaga familie. Indiferent de varsta, acest taram fantastic hraneste imaginatia tuturor si transforma o vacanta obisnuita intr-una memorabila si unica.

Hai sa iti rezervi urmatoarele amintiri de legenda.

Cele mai frumoase locuri din Turcia

Turcia e o țară plină de arome și culori, înconjurată de mare pe trei părți, o țară unde vei găsi o mulțime de locuri frumoase. Uite ce să nu ratezi dacă mergi în vacanță acolo.

Istanbul

Istanbul, Turcia

E orașul cel mai vizitat din Turcia, cel mai populat și cel care centrează economia, cultura și istoria țării. Mai este numit și Constantinopolul sau Bizantinul, iar înainte să se deterioreze lumea culturală de aici, era cunoscut ca un hub cultural, acest titlu trecând apoi la Ankara.

Stilul pregnant pe lângă cel specific ottoman este cel roman, genoes. Design-ul său ottoman și arhitectura romană se îmbină perfect și se poate observa clar în clădirile vechi care se găsesc peste tot în oraș. Arhitectura lăsată de faimoșii conducători și vestitele imperii este admirată de milioane de turiști astăzi. În Istanbul există nenumărate locuri pe care trebuie să le vezi dacă ajungi aici. Lasă-te purtat de străduțele pline și explorează!

Cappadocia

Cappadocia, Turcia

Probabil ai văzut nenumărate  poze cu câmpul plin cu baloane cu aer cald. Locul are un farmec aparte pentru că este rezultatul unei erupți vulcanice. Din acest motiv, cel mai bun mod de a explora este să închiriezi o plimbare pe spatele unui cal, o plimbare cu balonul cu aer cald și nu uita să savurezi ceai într-o cafenea la marginea străzii.

Aici este mai tot timpul uscat, nu vei întâlni probabil ploaie și va trebui să nu ratezi de asemenea formațiunile de stâncă de lângă Cappadocia, de lângă Göreme, locul numit “Dealul Alb”.

Fethiye

Fethyie, Turcia

Fethiye este o faimoasă atracție turistică, vizitată mai ales în sezonul cald. Pe lângă climatul perfect pentru plajă, turiștii vor fi întâmpinați și de prețuri foarte accesibile și localnici foarte prietenoși. Datorită dezvoltării turismului aici, orașul Fethiye a fost declarat cel mai bun punct central de călătorie din lume.

Orașul deține nenumărate muzee și situri istorice, cu ar fi Kadyanda, Muzeul Fethiye, Afkule, Aya Nikola și centrul vechi grecesc din Kayakoy. Tot aici se găsește mormântul lui Amyntas, mormânt care a fost construit de licieni în anul 350 înainte de Hristos și care este de dimensiuni uriașe cu sculpturi la fel de impresionante.

Denizli

Denizli, Turcia

Un oraș industrial în plină dezvoltare, Denizli devine din ce în ce mai vizitat odată cu trecerea timpului. Locul are izvoare cu apă termală, care au contribuit la renumitul spa de apă termală de culoare roșie Pamukkale.

În plus, orașul oferă locuri cu încărcătură istorică, cum ar fi ruinele lui Hierapolis, Laodicea sau metropola antică Phrygia. În Denizli vei găsi foarte dezvoltată și industria textilă, precum și cea a vopselelor. Vei avea parte de nenumărate locații cu peisaje rurale, terase muntoase, copaci înalți.

Muntele Nemrut

Muntele Nemrut

Muntele Nemrut a fost declarat cea mai căutată destinație turistică din Adiyaman și este cel mai înalt munte de pe coasta sud estică. Este situat pe drumul antic Arsameia si aici se găsesc statuia Regelui Antiochus I, lei din piatră, vulturi și nenumărate statui ale zeilor din Grecia sau din Persia.

Biserica Hagia Sofia

 Biserica Hagia Sofia

Dacă ajungi în Istanbul, o importantă atracție turistică este biserica Hagia Sofia, care a fost construită de împăratul Iustinian în secolul 6 și a fost transformată în moschee după 900 de ani.

Bazarul Mare

Grand Bazaar

Nu ai cum să mergi în Turcia și să nu ajungi în bazar. Există, cum era de așteptat, mai multe tipuri de bazar. Vei găsi unul doar pentru mirodenii sau fructe uscate iar altul cu bijuterii, haine, covoare, ceai și alte suveniruri. Bazarul mare le va conține pe toate acestea și este un loc pe care trebuie neapărat să îl vezi.

Vei găsi chiar și un bazar cu cărți, Sahaflar Carsisi, cea mai mare piață de cărți second-hand din Turcia. Aici trebuie să înveți neapărat să negociezi orice achiziție!