Locuri de vizitat în Portugalia

Portugalia e țara care are parte de multă culoare și peisaje superbe. Uite ce locuri să nu ratezi dacă ajungi în vacanță aici. 

Albandeira, Portugalia

Albandeira, Portugalia

Plajele din Portugalia sunt și ele extrem de renumite în lume. În regiunea Algarve se află plaja Albandeira, una din favoritele publicului dintre toate cele de pe coastă. Chiar dacă nu este de o întindere însemnată,  marea și formațiunile de roci o fac un loc perfect de vizitat.

Sagres, Portugalia

Sagres, Portugalia

Incă o plajă din cel mai sudic punct al Portugaliei este Sangres. Ea este la origine un port de pescuit dar acum este și un loc grozav de surf, pentru că are plaje atât la sud cât și la vest. Satul este unul relaxat și liniștit, plin de localnici care vând sardine proaspete din camionetele lor de pe marginea plajei.

Benagil, Portugalia

Benagil, Portugalia

Chiar dacă o să fie destul de aglomerată pe tot parcursul verii, plaja sau plajele din Benagil sunt printre cele mai frumoase din Europa. Găsești formațiuni impresionante de rocă și locuri superbe în care apa a sculptat adevărate opere de artă. Nu uita să treci și pe la Praia da Marinha, e un must-see.

Madeira

Madeira

Poartă numele de Grădina Plutitoare a Atlanticului și este o oază fertilă din mijlocul  Oceanului Atlantic, situată între Portugalia și America de Nord. Acest loc este renumit pentru vegetația abundentă, grădinile de flori și vin. Da, vin! Dacă ajungi aici nu uita să treci pe la Grădina cu Orhidee și Pădurea Laurissilva, pădure care conține cea mai mare rezervație de dafin. Cel mai mare oraș și capitala este Funchal, loc presărat de biserici, fortărețe și alte locuri istorice, precum și restaurante și hoteluri. O alta locație faimoasă e Lido Promenade.

Lisabona

Lisabona

Nu poți rata Lisabona! E orașul care se întinde pe cursul Râului Tagus, lângă Oceanul  Atlantic. Este capitala Portugaliei și cel mai mare oraș, întinzându-se pe 7 coline de piatră. Aici vremea este mereu caldă, aleile mereu primitoare vei găsi o mulțime de magazine cu tot felul de lucruri, catedrale gotice, poduri impresionante și cartiere extrem de colorate, care vor răsuna de muzica locală-fado. Cartierul vechi al orașului, Alfama, este o atracție în primul rând pentru labirintul de străduțe din piatră, arhitrectura rustică și renumitul castel St. George. Cea mai bună cale de  a explora orașul e să te urci în tramvai, cel mai cunoscut tramvai fiind numărul 28 și vei porni pe străduțele istorice pline de grădini sau alte atracții turistice.

Muzeul Național Azulejo, Lisabona

Muzeul National Azulejo, Lisabona

Chiar dacă Lisabona are o grămadă de locuri frumoase și colorate, o altă specificitate sunt plăcile de ceramică de culoare albastră. Ele sunt denumite de localnici azulejos și pot fi găsite peste tot în Lisabona. Muzeul Național Azulejo  are grijă să prezinte aceste plăci cu toată istoria lor, începând cu secolul 8. La origini, arta de facere a acestor plăci de ceramică era destul de simplistă, în secolul 16 a cunoscut o îmbunătățire și o extindere uriașă, odată cu introducerea invelișului din oxid.

Muzeul regăsește expoziții  de plăci unice de ceramică, dar și structuri elaborate formate din plăci de dimensiuni și culori diferite.

Braga

Braga

Acest oraș este destul de aproape de Porto și Amarante și este orașul cu cele mai impresionate clădiri și cu multă istorie de asemenea.  Nu uita să vizitezi Bom Jesus do Monte, unde vei avea de urcat multe trepte dar priveliștea va merita cu siguranță.

Monsanto

Monsanto

Orașul construit în jurul unei roci. Este poate cel mai unic oraș pe care îl vei vedea vreodată. Este mai apropiat de granița cu Spania și are mai puțin de 1000 de locuitori. Peisajul de aici este unul rural și cât de autentic se poate.