Barcelona, Spania

Barcelon, Spania

Nu avem cum să nu includem Barcelona în acest top. Aceasta capitală catalană este cea mai vizitată din orașele Europei și nu avem dubii de ce. Barcelona are cea mai interesantă arhitectură din Europa, de la stilul Roman la Gotic și Art Nouveau. Aici găsești multă mâncare bună, muzică, istoria artei și o mulțime de magazine cu lucruri uimitoare.

San Sebastian, Spania

San Sebastian, Spania

San Sebastian e considerată a fi capitala culinară a Spaniei (dacă nu a Europei) și e faimoasă pentru multitudinea de restaurante fine-dinning, restaurante locale și baruri Pintxos (care servesc tapas pe băț). Mai este renumită și pentru cele mai frumoase plaje urbane din Europa, așa că nu uita să o incluzi în lista de travel anul ăsta.

Ibiza, Spania

Ibiza, Spania

Toată lumea a auzit de acest loc și este pe listele multor turiști. Ibiza este cea mai faimoasă insulă pe care poți să petreci și să vezi artiștii și dj-ii tăi preferați.  În ciuda popularității ei, insula și-a păstrat frumusețea naturală. În sud o să găsești plaje cu nisip alb și apă cristalină, precum și baruri cool pe plajă și restaurante tradiționale și nu numai.

Illa Pancha, Ribadeo, Spania

Planificată ca o lumină de ordinul al treilea destinată să lumineze intrarea în portul Ribadeo, acest far a fost inaugurat pe 30 decembrie 1859. Proiectul inginerului Marcelo Sánchez Movellán a fost o lumină simetrică, cu turnul înglobat în centrul unei clădiri pătrate pentru a-l proteja de furtuni. 

Fiind un far de insulă și datorită categoriei luminii sale, a trebuit să fie însoțit de două turle. Cu toate acestea, pentru a economisi consumurile, s-a decis construirea unui pod. În ultima treime a secolului al XX-lea, pe insulă a fost construit un al doilea far, lăsându-l pe cel vechi neutilizat. În 2014, construcția a început să fie folosită ca hotel, chiar dacă nu a primit votul de încredere de la vecinătate.

Tip! Dacă ajungi acolo în perioada în care totul este verde și înflorit în jur va fi și mai frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *