în Turcia găsesti mix-ul perfect între est și vest, între cultura est europeană și cea din Asia de vest. Chiar dacă majoritatea orașelor sunt cosmopolitane, nenumărate zone rurale păstrează încă vechile tradiții și obiceiuri. Atunci când vizitezi această țară nu uita de obiceiurile lor în ceea ce privește eticheta vestimentară.

Vacanța perfectă

Turcii sunt foarte prietenoși și dacă faceți rost de o invitație la cafea sau ceai turcesc într-o casă locală, va fi o experiență unică!

În afara orașelor mari, nu foarte mulți vorbesc limba engleză în Turcia. Dar vestea bună este că limba turcă nu este greu de învățat – literele sunt asemănătoare cu alfabetul roman.

O răsfoire rapidă de expresii de pe Google sau un mic ghid pe care să îl ai mereu la tine îți vor fi de mare ajutor.

Mai jos ai o selecție de hoteluri renumite care îți vor uimi așteptările atunci când vine vorba de un resort de lux.

1. Resort Xanadu Island, Akyarlar

Acest hotel de 5 stele se află pe coasta de Vest a Turciei și este renumit pentru peisajele verzi de care dispune. Este situat pe o peninsulă privată, înconjurat de grădini superbe și de apa perfect albastră a Mării Egee.

Toate vilele și camerele de aici au vedere la mare și sunt construite pe stânci dispunând de piveliști uimitoare ale insulelor din jur și devenind locația perfectă pentru un sejur liniștit într-o locație de lux.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

2.  The Blue Bosphorus, Gundogan

Acest loc este perfect înconjurat de Marea Egee și vegetația specifică care îl fac să devină oaza perfectă de liniște și pace. Este situat la 25 km de centrul Bodrum și la 50 km de aeroport.

Dacă ai nevoie de un loc unde să te pierzi în natură și să ai cam tot ce ți-ai putea dori de la un hotel, acesta este locul. Pe lângă nenumărate piscine, resortul are și club propriu și nenumărate restaurante.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

3.  Baia Bodrum, Gundogan

Baia Bodrum se află la 19 km de centrul din Bodrum și la 48 km de aeroport. Are o capacitate de 228 camere pe o întindere de 30.000 m².

Aici găsești cam tot ce ți-ai imagina de la saună, baie turcească, spa, masaj și multiple piscine și un Aqua Park.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

4. Munamar Beach Residence, Icmeler

Munamar Beach Residence este situat pe celebra coastă a Mării Egee, la 60 m de plaja Içmeler, 8 km de Marmaris, 200 m de centrul Içmeler și 100 km de aeroportul Dalaman. 

Hotelul dispune de restaurante, sală de fitness, centru spa, librărie, beach bar, coafor și nenumărate zone de entertainment.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

5. Cocos The Club, Ortakent

Acest hotel cu vedere la mare este situat într-un golf superb din Bodrum, pe o plajă privată. Este înconjurat de măslini și copaci de Eucalipt și are nenumărate piscine exterioare, un centru spa și camere spațioase cu vedere la mare.

Poți vedea mai multe poze și rezerva aici.

Pe listă mai putem trece și Resort Royal Arena din Bodrum și Costa Bitezhan tot din Bodrum.

Turcia este astfel o zonă dorită de mulți turiști care doresc vacanțe de lux la prețuri accesibile și locul unde ai o gamă largă de servicii, toate în confortul hotelului tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *