Turcia e o țară plină de arome și culori, înconjurată de mare pe trei părți, o țară unde vei găsi o mulțime de locuri frumoase. Uite ce să nu ratezi dacă mergi în vacanță acolo.

Istanbul

Istanbul, Turcia

E orașul cel mai vizitat din Turcia, cel mai populat și cel care centrează economia, cultura și istoria țării. Mai este numit și Constantinopolul sau Bizantinul, iar înainte să se deterioreze lumea culturală de aici, era cunoscut ca un hub cultural, acest titlu trecând apoi la Ankara.

Stilul pregnant pe lângă cel specific ottoman este cel roman, genoes. Design-ul său ottoman și arhitectura romană se îmbină perfect și se poate observa clar în clădirile vechi care se găsesc peste tot în oraș. Arhitectura lăsată de faimoșii conducători și vestitele imperii este admirată de milioane de turiști astăzi. În Istanbul există nenumărate locuri pe care trebuie să le vezi dacă ajungi aici. Lasă-te purtat de străduțele pline și explorează!

Cappadocia

Cappadocia, Turcia

Probabil ai văzut nenumărate  poze cu câmpul plin cu baloane cu aer cald. Locul are un farmec aparte pentru că este rezultatul unei erupți vulcanice. Din acest motiv, cel mai bun mod de a explora este să închiriezi o plimbare pe spatele unui cal, o plimbare cu balonul cu aer cald și nu uita să savurezi ceai într-o cafenea la marginea străzii.

Aici este mai tot timpul uscat, nu vei întâlni probabil ploaie și va trebui să nu ratezi de asemenea formațiunile de stâncă de lângă Cappadocia, de lângă Göreme, locul numit “Dealul Alb”.

Fethiye

Fethyie, Turcia

Fethiye este o faimoasă atracție turistică, vizitată mai ales în sezonul cald. Pe lângă climatul perfect pentru plajă, turiștii vor fi întâmpinați și de prețuri foarte accesibile și localnici foarte prietenoși. Datorită dezvoltării turismului aici, orașul Fethiye a fost declarat cel mai bun punct central de călătorie din lume.

Orașul deține nenumărate muzee și situri istorice, cu ar fi Kadyanda, Muzeul Fethiye, Afkule, Aya Nikola și centrul vechi grecesc din Kayakoy. Tot aici se găsește mormântul lui Amyntas, mormânt care a fost construit de licieni în anul 350 înainte de Hristos și care este de dimensiuni uriașe cu sculpturi la fel de impresionante.

Denizli

Denizli, Turcia

Un oraș industrial în plină dezvoltare, Denizli devine din ce în ce mai vizitat odată cu trecerea timpului. Locul are izvoare cu apă termală, care au contribuit la renumitul spa de apă termală de culoare roșie Pamukkale.

În plus, orașul oferă locuri cu încărcătură istorică, cum ar fi ruinele lui Hierapolis, Laodicea sau metropola antică Phrygia. În Denizli vei găsi foarte dezvoltată și industria textilă, precum și cea a vopselelor. Vei avea parte de nenumărate locații cu peisaje rurale, terase muntoase, copaci înalți.

Muntele Nemrut

Muntele Nemrut

Muntele Nemrut a fost declarat cea mai căutată destinație turistică din Adiyaman și este cel mai înalt munte de pe coasta sud estică. Este situat pe drumul antic Arsameia si aici se găsesc statuia Regelui Antiochus I, lei din piatră, vulturi și nenumărate statui ale zeilor din Grecia sau din Persia.

Biserica Hagia Sofia

 Biserica Hagia Sofia

Dacă ajungi în Istanbul, o importantă atracție turistică este biserica Hagia Sofia, care a fost construită de împăratul Iustinian în secolul 6 și a fost transformată în moschee după 900 de ani.

Bazarul Mare

Grand Bazaar

Nu ai cum să mergi în Turcia și să nu ajungi în bazar. Există, cum era de așteptat, mai multe tipuri de bazar. Vei găsi unul doar pentru mirodenii sau fructe uscate iar altul cu bijuterii, haine, covoare, ceai și alte suveniruri. Bazarul mare le va conține pe toate acestea și este un loc pe care trebuie neapărat să îl vezi.

Vei găsi chiar și un bazar cu cărți, Sahaflar Carsisi, cea mai mare piață de cărți second-hand din Turcia. Aici trebuie să înveți neapărat să negociezi orice achiziție!