La plajă în Anglia

Chiar dacă e faimos pentru cu totul alte lucruri, Anglia are și posibilități multiple de a-ți petrece vacanța perfectă pe plajă la soare sau în Darthmouth cu caiacul sau paddleboard-ul.

Uite ce locuri nu ar trebui să ratezi dacă ajungi în UK vara aceasta.

Peninsula Gower, Wales

Gower, Wales

Plajele din Wales au fost desemnate printre cele mai frumoase din Regatul Unit. Gower este un paradis situat la o mică distanță de Swansea, unul dintre cele mai mari orașe din Wales. Datorită întinderii sale, peninsula  care se întinde pe o distanță de 19 mile are câte puțin din toate. Ai parte de plaje întinse, valuri perfecte pentru surf, dar poți și urca stânci. Peisajul din timpul lunilor de vară este cel mai ofertant.

Dorset, Anglia

Dorset, England

Dacă tocmai am vorbit de una dintre cele mai apreciate plaje din Regatul Unit, nu putem să nu precizăm și Dorset. Dacă ajungi în Dorset, o să găsești o plajă pe care se află Durdle Door, o construcție naturală de rocă, chiar lângă ocean. Această formațiune arcuită face parte din Jurrasic Coast World Heritage Site, dar este deschis și publicului larg. Zona de plajă este foarte pitorească, perfectă pentru atunci când vrei să petreci timp în natură.

Golful Studland

Studland Bay

Locul se întinde pe mai bine de 3 kilometri cu nisip alb și apă azurie, dune locuite de vegetație specifică.  Cel mai nordic punct de aici te va duce într-o atmosferă de insulă părăsită, unde vei ajunge doar cu ajutorul feribotului. În sud însă vei găsi o mulțime de familii care se bucură de plaja Knoll.

Wittering, Sussex

West Wittering, în apropiere de Chicester

Chiar dacă o să fie un drum lung și adeseori foarte aglomerat de la Choshester către Witterings, priveliștea o să merite! Înafară de plajă, exstă și pișcine pentru paddle boarding. Pe apă o să întâlnești de asemenea surferi profesioniști. Pe malul vestic poți traversa spre East Head, un loc retras și linștit, acoperit de dune de nisip. Ar trebui să ajungi devreme pentru a putea găsi un loc de parcare.

Sandsend,Yorkshire

Sandsend, Yorkshire

Acolo unde se termină plaja Whitby, vei găsi o regiune care este și mai frumoasă decât precedenta. Particularitatea acestui loc este că poți vedea o grămadă de fosile la reflux iar rațele și pescărușii zburdă în voie.

Barmburgh, Northumberland

Barmburgh, Northumberland

Pe lângă plaja cu un peisaj superb, vei avea vedere și la Castelul Bamburgh, care este situat fix pe marginea falezei.  Atunci când vremea este favorabilă, poți vedea în zare Lindisfarne și Insulele Farne.

Formy, Lancashire

Formby, Lancashire

Dunele sunt o atracție principală aici iar tot de aici poți vedea și munții Cumbrian și chiar Turnul Balckpool dacă vremea este frumoasă. Cărările duc către pădurile de pini, unde se află o rezervație de veverițe, una din foarte puținele din țară. Tot aici poți întâlni urme de oameni sau animale preistorice. Apusurile sunt încă un lucru pe care nu trebuie să-l ratezi.

Nisipurile Marloes, Wales

Marloes Sands, Wales

De la parcare până la această priveliște vei avea de mers pe jos doar jumătate de milă. Vei ajunge la o plajă cu apă de culoarea cristalului, stânci dramatice și o mulțime de fosile, piscine formate din roci, foci, locul potrivit pentru surf și mult spațiu.