România poate fi locul perfect pentru petrecerea Halloween-ului, deoarece  este cunoscută sub numele de Tărâmul lui Dracula. Deci, dacă intenționați să petreceți Halloween-ul din acest an în România, alegeți unul dintre orașele de mai jos, puneți pe voi un costum înfricoșător și petreceți cu alți vampiri, fantome sau zombi!
 
De-a lungul anilor, numeroși turiști neînfricați au mers în Transilvania pentru a sărbători Halloween-ul cu petreceri de costume, povestiri și actori care au jucat scene inspirate de povestea lui Dracula. În timp ce unii români sarbatoresc Halloween-ul pe 31 octombrie, Noaptea de Sf.Andrei (30 noiembrie) este momentul în care usturoiul este prezentat ca o formă de protecție împotriva fantomelor – un act tradițional superstițios care este încă practicat astăzi. Uite care sunt cele 3 orașe care promit turul casei lui Dracula, petreceri tematice sau alte evenimente special amenajate să includă tematica de Halloween.


Brașov, Castelul Bran

Castelul Bran, Brașov


Halloween este o ocazie specială în locuri precum castelul gotic Bran, lângă Brașov, în Transilvania. Branul este adesea asociat cu prințul Vlad Tepes din secolul al XV-lea (1431-1476), inspirația pentru Dracula lui Bram Stoker. Este greu de știut dacă prințul a domnit peste Castelul Bran, dar se poate afirma că a fost dus la Castelul Bran și închis timp de două luni.
Dacă ajungi aici în această perioadă vei avea parte de o experiență autentică, localnicii organizând tururi speciale ale orașului și castelului. Vei găsi o mulțime de suveniruri și pentru prietenii tăi care nu ajung aici și vei degusta din delicioasele preparate specifice ale localnicilor.
Dacă ai văzut Castelul Bran dar vrei să extinzi experiența de Halloween, poți merge la nenumăratele petreceri care se organizează în Brașov în această perioadă.
Pentru oferte de cazare în Brașov, vezi selecția de hoteluri și pensiuni aici. 


Sighișoara

Sighișoara, RomâniaSighișoara este un oraș cu o istorie puternică și o arhitectură care se potrivește perfect în tematica de Halloween.
Gustă atmosfera locală care se încadrează perfect în istoria misterioasă din spatele lui Dracula. Există o mulțime de clădiri cu arhitectură impresionantă și dacă ajungi aici nu uita să vizitezi Cetatea Medievală din Sighișoara.Există chiar Festivalul de Halloween din Sighișoara, unde biletul la eveniment  include o cină delicioasă tradițională, un spectacol magic și evenimente excelente, oferindu-vă o experiență cu adevărat memorabilă.

Petrecerile de Halloween de aici sunt de obicei găzduite în interiorul unui hotel medieval situat chiar în inima cetății medievale din Sighisoara. Clădirea datează din 1520 și a intrat în patrimoniul românesc, precum și în patrimoniul mondial UNESCO.
Vezi oferte de cazare în Sighișoara, vezi selecția de hoteluri și pensiuni aici.


Cluj-Napoca

Castelul Banffy, BonțidaLa fel ca în Sighișoara, în Cluj-Napoza vei avea parte de decorul autentic transilvănean. O mulțime de castele și cetăți sunt deschise pentru public atât în oraș cât și foarte aproape de oraș. O mulțime de festivaluri de muzică au loc aici și clujenii sunt cunoscuți pentru petrecerile pe care le organizează. Castelul Banffy este un must see dacă ajungi aici.
Vezi oferte de cazare în Cluj-Napoca, vezi selecția de hoteluri și pensiuni aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *